Adwatec Oy on voimakkaasti kasvava tehoelektroniikan vesijäähdytysasemia ja -järjestelmiä kehittävä ja valmistava yritys. Yritys on toiminut vuodesta 2000 ja keskittynyt vuodesta 2007 vesijäähdytyslaitteisiin. Adwatecin tavoite on olla johtava ja innovatiivisin vesijäähdytysalan toimija maailmanlaajuisesti. Yrityksen asiakkaat ovat kansainvälisiä sähkö- ja meriteollisuuden huippuyrityksiä. Adwatec on osa vakavaraista perheomisteista Helkama Emotor -konsernia, jonka liikevaihto on yli 100 MEUR, työllistäen yli 400 henkilöä.

Ratkaisuja vaativiin sovelluksiin ja ankariin olosuhteisiin

Adwatec on vesijäähdytyksen asiantuntija. Yrityksen osaaminen kattaa vesijäähdytysratkaisut koko asiakaan tuotteen elinkaaren ajalta konseptisuunnittelusta valmiiseen tuotteeseen, käyttöön ja kunnossapitoon asti.

Managing director Heikki Mustonen and Prosuct Manager Panu Kytölä
Toimitusjohtaja Heikki Mustonen ja Operations Manager Panu Kytölä kertovat, että parhaillaan haetaan mm. tuotannon työnjohtajaa, projektipäällikköä sekä mekaniikkasuunnittelijaa.

Tyypillisesti Adwatecin jäähdytyslaitteitteet jäähdyttävät laivojen potkurikäyttöjä, sähköverkon kompensointilaitteita tai suuria akustoja. Käyttöolosuhteet voivat vaihdella arktisesta trooppiseen. “Meiltä on toimitettu laitteet satoihin valtamerilaivoihin. Nämä laivat seilaavat ääriolosuhteissa ja potkurikäyttöjen on toimittava varmasti. Kehittämämme teknologia varmistaa sen, että käyttöjen jäähdyttäminen toimii kelillä kuin kelillä”, Adwatecin toimitusjohtaja Heikki Mustonen kertoo.

”Sähköverkon toimintavarmuutta emme arjessamme edes noteeraa. Tässäkin tuotteemme ovat keskeisessä roolissa huolehtiessaan sähkönkompensointilaitteittein tehoelektroniikan komponenttien jäähdytyksestä”, Mustonen jatkaa.

Yrityksen asiakaskunta koostuu sähköverkkosegmentissä suurista kansainvälisistä järjestelmätoimittajista, meriteollisuudessa asiakkaita ovat suuret telakat, järjestelmäintegraattorit ja sähkölaitevalmistajat.

Energiamurroksen mahdollistaja

Globaali hiilineutraaliustavoite vauhdittaa kaikkien toimialojen sähköistymistä. Tämän myötä tehoelektroniikkaan perustuvien ratkaisujen tarve kasvaa räjähdysmäisesti. Tehoelektroniikka tuottaa aina lämpöä, joka on tehoelektroniikan toiminnalle haitallista. Adwatecin laitteitten tehtävä on siirtää haitallinen lämpö pois tehoelektroniikasta ja mahdollistaa sen energiatehokas käyttö. Adwatecin laitteet jäähdyttävät mm. suuriin Eurooppalaisiin tuulivoimapuistoihin kytkettyjä sähköverkkoja, vedyn tuotantoon rakennettuja elektrolyyserilaitoksia ja hybridilaivoja.

Ketterä kärkiyritys

Aktiivisesti tuotekehitystyöhön panostavan Adwatecin tulevaisuus on valoisa. Vahvan tuotekehitysosaamisen ansiosta Adwatec voi reagoida asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin nopeasti. “Meillä pääsee tekemään töitä suurten globaalien asiakkaiden kanssa. Toisaalta olemme ketterä, matalan hierarkian yritys. Emme aikaile, kun näemme asiakastarpeen ja mahdollisuuden uudelle liiketoiminnalle”, Mustonen kertoo.

Adwatec pähkinänkuoressa:

  • Adwatec valmistaa vesijäähdytyslaitteita tehoelektroniikan vaativiin sovelluksiin
  • Liikevaihto 5,8 miljoonaa euroa vuonna 2022
  • Perustettu vuonna 2000
  • Työllistää Suomessa 30 henkeä
  • Liiketoiminnasta 95% vientiä, yli 60 maahan
  • Tuotanto sijaitsee Suomessa, Adwatec on osa Helkama Emotor -konsernia

Katso Adwatecin avoimet työpaikat osoitteesta adwatec.com/careers

Juttu on julkaistu Aamulehden REKRY – Pirkanmaa työpaikat ja koulutus -liitteessä 10.3.2023

 

 

Sign up for newsletter

This field is for validation purposes and should be left unchanged.