Kangasalla toimiva vesijäähdytyslaitteiden asiantuntija Adwatec Oy etsii kovan luokan osaajia etenkin myyntiin ja suunnitteluun tukemaan huimaa kasvuaan ja kansainvälistymistään.

Nimi Adwatec on tuntematon suurelle yleisölle mutta sitäkin tunnetumpi kansainvälisesti muun muassa sähköverkkojen järjestelmätoimittajien, sähkölaitevalmistajien ja meriteollisuuden toimijoiden keskuudessa. Yhtiön lähes koko tuotanto menee vientiin asiakkaille yli 60 maahan ympäri maailmaa. Parin viime vuoden aikana liikevaihto on kaksinkertaistunut noin kymmeneen miljoonaan euroon.

Adwatec kehittää ja valmistaa tehoelektroniikan vesijäähdytysasemia ja -järjestelmiä sekä tuottaa niihin liittyviä asennus- ja huoltopalveluita. Maailman megatrendit, kuten sähköistyminen ja vihreä siirtymä, ovat lisänneet tehoelektroniikkaan perustuvien ratkaisujen tarvetta, mikä puolestaan on nostanut huimasti yhtiön tuotteiden kysyntää. Tehoelektroniikka tuottaa lämpöä, joka on sen toiminnalle haitallista. Adwatecin laitteet siirtävät haitallisen lämmön pois ja mahdollistavat tehoelektroniikan energiatehokkaan käytön. Tehoelektroniikkalaitteet vaurioituvat, ellei niitä jäähdytetä kunnolla.

”Maailman merillä seilaa jo satoja sähkö- tai hybridikäyttöisiä rahtilaivoja ja tankkereita, joiden potkurikäyttöjä jäähdyttävät meidän järjestelmämme. Toimitamme niitä myös sähköverkkojen kompensointilaitteisiin, suuriin akustoihin ja teollisuuden sähkökäyttöihin”, kertoo toimitusjohtaja Heikki Mustonen. ”Niitä löytyy myös vedyn tuotantoon rakennetuista laitoksista.”

Adwatec toimii isoilla kansainvälisillä markkinoilla, joilla on paljon toimittajia, mutta puhtaasti jäähdytysjärjestelmiin erikoistuneita osaajia löytyy joukosta vain kourallinen. ”Meillä on vahvaa vesihydrauliikan erikoisosaamista, ja olemme kehittäneet vaativiin sovelluksiin ja ankariin olosuhteisiin erinomaisia teknisiä ratkaisuja. Laitteemme ovat pieniä ja kestäviä”, Mustonen valottaa yhtiön kilpailuvaltteja.

 

Technical Manager Teemu Alajoki in front of Adwatec water cooling station
Technical Manager Teemu Alajoki kertoo, että Adwatecille palkataan vielä tämän vuoden puolella sekä automaatio- että sähköinsinöörejä.

Heti töitä automaatio- ja sähköinsinööreille

Vesijäähdytyksen asiantuntijan tulevaisuus näyttää valoisalta, ja kasvu-uran odotetaan jatkuvan pitkälle 2030-luvulle. Tuotteiden kova kysyntä heijastuu tarpeena lisätä henkilöstövahvuutta. Tällä hetkellä Adwatec työllistää noin 30 henkilöä tuotekehityksessä, myynnissä, kokoonpanossa, tuotannossa ja hallinnossa.

”Haemme nyt suunnitteluun automaatio- ja sähköinsinöörejä ja myyntiin myynnin ammattilaisia. Meitä kiinnostavat osaajat, jotka ovat jo vähän kokeneempia ja keränneet kannuksiaan alalla. Tarjoamme mielenkiintoisia tehtäviä teknisen kehityksen kärjessä sähköistyvän maailman eturintamassa kansainvälisessä toimintaympäristössä”, Mustonen jatkaa. ”Meillä pääsee mukaan kovan kasvun vaiheeseen kehittämään toimintaa ja tekemään huikeita juttuja globaalien huippuyritysten kanssa.”

Vuonna 2000 perustettu ja vuonna 2007 vesijäähdytyslaitteisiin erikoistunut Adwatec Oy on osa vakavaraista perheomisteista Helkama Emotor -konsernia, jonka liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa ja joka työllistää yli 400 henkilöä. Adwatec.com

Katso Adwatecin avoimet työpaikat osoitteesta adwatec.com/careers

Juttu on julkaistu Aamulehden REKRY – Pirkanmaa työpaikat ja koulutus -liitteessä 22.9.2023

Sign up for newsletter

This field is for validation purposes and should be left unchanged.